Axe Throwing: dé nieuwe sensatie in Nederland

Axe Throwing is dé nieuwe sensatie in ons land! Een unieke én spectaculaire groepsactiviteit die perfect te spelen is met vrienden, collega's of familie. Real Axe Throwing biedt veilig ingerichte banen om jezelf even helemaal te kunnen laten gaan. Het magische gevoel als je de bijl gooit is echt waanzinnig en verslavend tegelijk!

Overgekomen vanuit de USA begint deze activiteit nu ook een echte hype te worden in Nederland. Axe Throwing is van origine een professionele sport, wat uitsluitend door ervaren werpers gespeeld kon worden. Door de jaren heen is deze cultuur veranderd en zijn er steeds meer Axe Throwing banen opgezet voor degene die deze sport een keer wilt proberen. Kan je niet wachten en stuiter je nu al van je stoel af? Boek dan snel een baan in een van onze vestigingen!

Wat is Axe Throwing?

Van origine begon Axe Throwing als een sport in de achtertuin waarbij het doel was om zo precies mogelijk de ‘target’ te raken. Sindsdien is deze activiteit uitgegroeid tot een commerciële sport in landen zoals de USA, Canada, Australië, en het Verenigd koninkrijk.

Om deze te gekke sport ook naar Nederland te halen is in 2019 besloten om dit onder de naam Real Axe Throwing op te zetten. Een 'shot in de roos' bleek het zijn waarbij vele mensen al hebben kunnen genieten van de sensatie die het werpen van een bijl met zich meebrengt! Vrienden, familie, collega's, iedereen is welkom bij ons om te kunnen 'proeven' aan deze zeer verslavende sport. Bij Real Axe Throwing maken we er naast de sport een gezellig dagje uit van inclusief hapjes en drankjes na afloop. Enthousiast geworden? Reserveer dan snel een baan of informeer naar de mogelijkheden!

Hoe werkt Axe Throwing?

Axe Throwing klinkt als een vrij simpele sport. Je pakt de bijl en werpt naar het bord dat verderop staat. Toch is Axe Throwing niet zo simpel als het lijkt. Om te kunnen winnen van je vrienden is het belangrijk dat je de bijl op specifieke plekken in het bord gooit! Benieuwd welke plekken dat zijn? Kijk even op onze ‘hoe werkt het’ pagina!

Om een goede worp uit te kunnen voeren moet je best even oefenen. Je pakt de bijl in je hand en vervolgens richt je de bijl met de scherpe kant richting het bord. Hierna breng je de bijl langzaam tot bijna achter je hoofd en gooi je met volle kracht de bijl naar het bord. Om zoveel mogelijk punten te kunnen pakken is het belangrijk dat je de bijl op het juiste moment los laat. Best lastig nog dus!

Axe throwing voor vrienden én familie!

Veel gestelde vragen over Axe Throwing

Omdat Axe Throwing vrij nieuw is in Nederland, merken wij dat er vaak nog best wat vragen over zijn. Daarom beantwoorden we hieronder de veel gestelde vragen. Heb je nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Is Axe Throwing veilig?

Axe Throwing klinkt in eerste instantie niet als de meest veilige activiteit. Toch is dat niet helemaal juist. De Axeperts zullen te allen tijde zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft en de regels in acht worden genomen. Daarnaast krijg je van te voren duidelijke veiligheidsinstructies en uiteraard instructies hoe je een bijl dient te gooien. Wanneer je je hieraan houdt kan er niks gebeuren wat onveilig is. Lees hier onze veiligheidsregels zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Hoe oud moet je zijn voor Axe Throwing?

Omdat je bij Axe Throwing met scherpe bijlen speelt, is de activiteit niet voor elke leeftijd geschikt. Axe Throwing is alleen geschikt voor volwassenen. Daarom moet je minimaal 18 jaar zijn om deel te kunnen nemen. Om je leeftijd te bevestigen kunnen we eventueel om je legitimatie vragen.

Mag je alcohol drinken tijdens het werpen?

Geen alcohol vooraf of tijdens het werpen! Om je vrienden een enkeltje ziekenhuis te besparen is het belangrijk dat je voor én tijdens de Axe Throwing helemaal nuchter blijft. Geen alcohol of andere middelen dus. Na de Axe Throwing kun je genieten van lekkere versnaperingen en alcoholische dranken. Dan mag je uiteraard flink toasten om je geweldige score te vieren!

Hoe lang duurt Axe Throwing?

Bij onze vestigingen speel je vijf rondes met ieder vijf worpen van totaal een uur. Daarvoor krijgt iedereen een (veiligheids)instructie van ongeveer 15 minuten. Binnen de vijf rondes is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten weet te scoren! Hebben jullie na de vijf rondes nog tijd over? Dan kunnen jullie eventueel ook nog beginnen aan een spannende afvalrace!

We hanteren een in-check tijd van 15 minuten vooraf waarbij iedereen nog even op adem kan komen en eventueel gebruik kan maken van het toilet. 

Met hoeveel mensen doe je Axe Throwing?

Per baan speel je met zes personen. Kom je met meer dan zes personen? Geen probleem! Wij zorgen dat er een extra baan wordt gereserveerd zodat iedereen de oermens in zich naar boven kan halen! 

Is Axe Throwing inclusief borrel?

Bij Real Axe Throwing kun je boeken zonder of met borrel. Zo kun je zelf bepalen of je achteraf nog gezellig wil borrelen. Ook is het mogelijk om achteraf nog lekker te eten om je uitje helemaal compleet te maken!

Hoe kan ik reserveren voor Axe Throwing?

Je kan via de knop ‘Tickets’ bovenaan de website gemakkelijk een reservering maken voor een bijlwerp sessie. Je kunt bij ons komen bijlwerpen in Rotterdam en ook in Utrecht. Mocht je specifieke wensen hebben voor een middag en/of avondprogramma kun je altijd contact opnemen per mail of telefoon.

Axe throwing bij jou in de buurt!

Heb jij zin om je vrienden of familie deel te nemen aan de nieuwste sensatie van Nederland? Kom langs bij Real Axe Throwing. Met 2 centraal gelegen locaties in Nederland zijn we altijd bij je in de buurt.

Axe throwing Rotterdam

Axe Throwing is nu ook mogelijk in het prachtige Rotterdam! Kom langs bij Real Axe Throwing Rotterdam voor een unieke ervaring waar plezier en gezelligheid altijd voorop staan. Perfect voor voor een groepsuitje met je vrienden, familie of het hele team. Geniet na afloop van een heerlijk hapje en drankje. Voor de deur zijn genoeg gratis parkeerplekken beschikbaar dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Tot snel!

Axe throwing Utrecht

Op zoek naar een centraal gelegen plek voor een geweldig dagje axe throwing? Kom langs bij Real Axe Throwing Utrecht voor een geweldige ervaring om nooit te vergeten. Super tof voor bijvoorbeeld een leuk uitje, een vrijgezellenfeest of een lekker dagje weg met de familie. Geniet na afloop van een heerlijk hapje en drankje of blijf gezellig eten.

Axe throwing Zoetermeer

Kom langs bij Real Axe Throwing Zoetermeer in SilverDome. Silverdome heeft naast de activiteiten voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje. In SilverDome zijn de restaurants Sportsbar Hotwings en Grandcafe Lutz gevestigd. Wil je je workshop combineren met een lekker buffet of een lunch?

Axe throwing bij jou in de regio

Overgekomen vanuit de USA begint axe throwing nu ook een echte hype te worden in Nederland. Met onze centraal gelegen locaties met axe throwing Rotterdam en axe throwing Utrecht zijn we ook zeker bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan axe throwing Delft, axe throwing Den Haag en axe throwing Leiden.