Bijlwerpen: dé nieuwe sensatie

Bijlwerpen is dé nieuwe sensatie van Nederland! Een unieke én spectaculaire groepsactiviteit voor al je vrienden of familie. Real Axe Throwing biedt veilig ingerichte banen om jezelf even helemaal te kunnen laten gaan. Het magische gevoel als je de bijl gooit is niet te omschrijven!

Overgekomen vanuit de USA begint bijlwerpen nu ook een echte hype te worden in Nederland. Bijlwerpen is van origine een professionele sport. Maar door Real Axe Throwing kan nu ook jij ervaren hoe het is om met volle kracht een bijl te werpen. Zin om het zelf te proberen? Reserveer nu gemakkelijk online!

Wat is bijlwerpen?

Van origine begon bijlwerpen als een sport in de achtertuin waarbij het doel was om zo precies mogelijk de ‘target’ te raken. Sindsdien is bijlwerpen uitgegroeid tot een commerciële sport in landen zoals de USA, Canada, Australië, en het Verenigd koninkrijk.

Om deze toffe en stoere sport ook naar Nederland te halen is besloten Real Axe Throwing op te richten. Een complete sensatie om met je vrienden of familie competitief bijl te kunnen werpen! Wij maken van een commerciële sport een gezellig dagje uit. Kom langs bij Real Axe Throwing, geniet van lekkere versnaperingen en drankjes, en neem zelf de bijl in de hand!

Hoe werkt bijlwerpen?

Bijlwerpen klinkt als een vrij simpele sport. Je pakt de bijl en werpt naar het bord dat verderop staat. Toch is bijlwerpen niet zo simpel als het lijkt. Om te kunnen winnen van je vrienden is het belangrijk dat je de bijl op specifieke plekken in het bord gooit! Benieuwd welke plekken dat zijn? Kijk even op onze ‘hoe werkt het’ pagina!

Om een goede worp uit te kunnen voeren moet je best even oefenen. Je pakt de bijl in je hand en vervolgens richt je de bijl met de scherpe kant richting het bord. Hierna breng je de bijl langzaam tot bijna achter je hoofd en gooi je met volle kracht de bijl naar het bord. Om zoveel mogelijk punten te kunnen pakken is het belangrijk dat je de bijl op het juiste moment los laat. Best lastig nog dus!

Bijlwerpen voor vrienden én familie!

Veel gestelde vragen over bijlwerpen

Omdat bijlwerpen vrij nieuw is in Nederland, merken wij dat er vaak nog best wat vragen over zijn. Daarom beantwoorden we hieronder de veel gestelde vragen over bijlwerpen. Heb je nog meer vragen? Aarzel niet om even contact met ons op te nemen.

Is bijlwerpen veilig?

Bijlwerpen klinkt in eerste instantie niet als de meest veilige activiteit.Toch is bijlwerpen helemaal niet onveilig! Zolang de veiligheidsregels goed worden nageleefd biedt bijlwerpen niks meer dan een dagje fun en plezier.


Jouw veiligheid staat bij Real Axe Throwing altijd voorop. Je speelt de activiteit met een echte en scherpe bijl. Daarom is het erg belangrijk dat je onze bijlwerpen regels goed naleefd. Voordat jullie beginnen legt onze Axepert alle regels haarfijn uit. Tijdens het bijlwerpen zal de axepert jullie in de gaten blijven houden om jouw veiligheid te kunnen blijven waarborgen! Lees hier al onze veiligheidsregels die je veiligheid garanderen.

Hoe oud moet je zijn voor axe throwing?

Omdat je bij bijlwerpen met scherpe bijlen speelt, is de activiteit niet voor elke leeftijd geschikt. Bijlwerpen is alleen geschikt voor volwassenen. Daarom moet je minimaal 18 jaar zijn om te kunnen participeren. Om je leeftijd te bevestigen kunnen we eventueel om je legitimatie vragen.

Mag je alcohol drinken tijdens het werpen?

Geen alcohol vooraf of tijdens het werpen! Om je vrienden een enkeltje ziekenhuis te besparen is het belangrijk dat je voor én tijdens de bijlwerpen helemaal nuchter blijft. Geen alcohol of andere middelen dus. Na het bijlwerpen kun je genieten van lekkere versnaperingen en alcoholische dranken. Dan mag je uiteraard flink toasten om je geweldige score te vieren!

Hoe lang duurt bijlwerpen?

Wanneer je bij ons langskomt voor axe throwing speel je 5 rondes met ieder 5 worpen van totaal een uur. Binnen deze 5 rondes is het uiteraard de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten weet te scoren! Hebben jullie na de 5 rondes nog tijd over? Dan kunnen jullie eventueel ook nog beginnen aan een spannende afvalrace!

Van te voren nemen we ook een half uur de tijd om in te checken en het bijlwerpen duidelijk aan je uit te leggen.

Met hoeveel mensen doe je bijlwerpen?

Per baan kun je spelen met 6 personen. Kom je met meer dan 6 personen? Geen probleem! Wij zorgen dat er een extra bijlwerp baan wordt gereserveerd zodat iedereen de oermens in zich naar boven kan halen!

Is bijlwerpen inclusief borrel?

Bij Real Axe Throwing kun je boeken zonder of met borrel. Zo kun je zelf bepalen of je achteraf nog gezellig wil borrelen. Ook is het mogelijk om achteraf nog lekker te eten om je uitje helemaal compleet te maken!

Hoe kan ik reserveren voor axe throwing?

Je kan de bijlwerp activiteit gemakkelijk online boeken of bel ons even op! Zo kun je snel en eenvoudig bijlwerpen boeken op de datum en tijdstip dat jou uitkomt.

Bijlwerpen bij jou in de buurt!

Heb jij zin om je vrienden of familie deel te nemen aan de nieuwste sensatie van Nederland? Kom langs bij Real Axe Throwing. Met 2 centraal gelegen locaties in Nederland zijn we altijd bij je in de buurt.

Bijlwerpen Rotterdam

Bijlwerpen is nu ook mogelijk in het prachtige Rotterdam! Kom langs bij Real Axe Throwing Rotterdam voor een unieke ervaring waar plezier en gezelligheid altijd voorop staan. Perfect voor een groepsuitje met je vrienden, familie of het hele team. Geniet na afloop van een heerlijk hapje en drankje. Voor de deur zijn genoeg gratis parkeerplekken beschikbaar dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Tot snel!

Bijlwerpen Utrecht

Op zoek naar een centraal gelegen plek voor een geweldig dagje bijlwerpen? Kom langs bij Real Axe Throwing Utrecht voor een geweldige ervaring om nooit te vergeten. Super tof voor bijvoorbeeld een leuk uitje, een vrijgezellenfeest of een lekker dagje weg met de familie. Geniet na afloop van een heerlijk hapje en drankje of blijf gezellig eten.

Bijlwerpen bij jou in de regio

Overgekomen vanuit de USA begint bijlwerpen nu ook een echte hype te worden in Nederland. Met onze centraal gelegen locaties zoals bijlwerpen Rotterdam en bijlwerpen Utrecht zijn we ook zeker bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan bijlwerpen Delft, bijlwerpen Den Haag en bijlwerpen Leiden.